Made in Greece το πρώτο αντιμικροβιακό θερμόμετρο παγκοσμίως από την Karabinis Medical - Μετράει τη θερμοκρασία & προστατεύει από τη μετάδοση ιών & μικροβίων!

Το πρώτο αντιμικροβιακό θερμόμετρο, με χαλκό, προϊόν ελληνικής παραγωγής και με διεθνή προστασία πατέντας, παρουσιάστηκε από την παρασκευάστρια εταιρία Karabinis Medical.

 

Πρόκειται για ένα θερμόμετρο που εξασφαλίζει τη μη μετάδοση μικροβίων και ιών, εφόσον οι θερμομετρήσεις απέχουν δύο και πλέον ώρες η μία από την άλλη, επειδή είναι κατασκευασμένο με αντιμικροβιακό χαλκό.

Έρευνες έχουν δείξει ότι υπάρχουν μικρόβια πάνω σε ένα θερμόμετρο ακόμη και όταν αυτό τοποθετείται μέσα σε αλκοολούχο διάλυμα.

O αντιμικροβιακός χαλκός αποτελείται από κράμα μετάλλων με περιεκτικότητα σε χαλκό πάνω από 60%. Η ποσότητα αυτή είναι ικανή να αποδομήσει την κυτταρική μεμβράνη των μικροβίων ή το DNA των ιών, με αποτέλεσμα βακτήρια και ιοί να σκοτώνονται.

Πιο συγκεκριμένα, η KARABINIS MEDICAL παρουσίασε το πρώτο θερμόμετρο με αντιμικροβιακό χαλκό παγκοσμίως, το Alfacheck Antimicrobial ΑΤ400. Μέσω της πατενταρισμένης τεχνολογικής εφαρμογής του, που η KARABINIS MEDICAL κατοχύρωσε παγκοσμίως, το αντιμικροβιακό θερμότερο Alfacheck συμβάλλει στη δημιουργία συνθηκών ασφαλούς θερμομέτρησης όχι μόνο για την οικογένεια, αλλά και για τη συνολική «αλυσίδα της υγείας» (γιατρούς – νοσηλευτές – ασθενείς).

Η KARABINIS MEDICAL είναι μια παραγωγική, εισαγωγική και εξαγωγική εταιρεία ιατρικών αναλώσιμων προϊόντων, συμπληρωμάτων διατροφής, φυσικών προϊόντων περιποίησης και διαγνωστικών ιατρικών συσκευών που δραστηριοποιείται στο χώρο της υγείας από το 1967.

Η αφορμή για το Alfacheck Antimicrobial ΑΤ400 δόθηκε όταν το Ελληνικό Ινστιτούτο Ανάπτυξης Χαλκού κάλεσε τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας στο think tank που οργάνωσε για να διερευνηθούν εφαρμογές του αντιμικροβιακού χαλκού σε προϊόντα υγείας.

«Σκέφτηκα λοιπόν τη δημιουργία ενός αντιμικροβιακού θερμόμετρου που θα μπορεί να περιορίσει την εξάπλωση παθογόνων μικροβίων και κατά συνέπεια να συμβάλει στη διαφύλαξη της υγείας», δήλωσε ο Απόστολος Καραμπίνης σε συνέντευξη Τύπου.

Η υλοποίηση στηρίχτηκε σε μια σειρά από επιστημονικές έρευνες, πειράματα και κλινικές μελέτες ώστε να μετατραπεί η αρχική ιδέα σε πραγματικό προϊόν υγείας. Πλέον είναι το πρώτο αντιμικροβιακό θερμόμετρο διατίθεται στη παγκόμια αγορά.

Πηγή: startupper.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ