Made in Greece η σχεδιάστρια μόδας Μαριαφλώρα Λεέκ, που οι δημιουργίες της με αρχαία ελληνικά prints γίνονται ανάρπαστες από διάσημους και μη!

Η αγάπη της σχεδιάστριας των ΣΟΜΦ Μαριαφλώρα Λεχέκ για την μόδα, την ώθησε στα 16 της να ράψει το πρώτο της φόρεμα. Σήμερα,έχοντας συνεργαστεί με μεγάλες διεθνείς εταιρίες όπως η Vichy, η Lactacyd, η Aussie, η Gem & Bolt και η Kieh's θεωρείται μια από τις καλύτερες ανερχόμενες Ελληνίδες σχεδιάστριες, και μιλάει στο eirinika.gr για το όνειρο της, που έγινε πραγματικότητα!

Στα 17 της άρχισε να δουλεύει σε διάφορα περιοδικά μόδας και στα 19 της έφυγε για το St. Martins του Λονδίνου, ένα πανεπιστήμιο στο οποίο είχε σπουδάσει και το είδωλό της, Αλεξάντερ Μακουίν. Μέσα στη σχολή γνώρισε τον διάσημο σήμερα σχεδιαστή Christofer Kane και δούλεψε στη νεοσύστατη τότε εταιρία του. Κοντά του έμαθε πολλά, αλλά δεν ξέχασε την πατρίδα της, στην οποία και επέστρεψε το 2008, ξεκινώντας με 2 φίλες της να φτιάχνει κολάν και T-Shirts με την επωνυμία ΣΟΜΦ.

Στη συνέχεια, προχώρησε μόνη της στη δημιουργία του brand, έχοντας παρουσιάσει έως τώρα τέσσερις ολοκληρωμένες σειρές. 

Διαβάστε τη συνέντευξη που παραχώρησε η Μαριαφλώρα Λεχέκ στο eirinika.gr:

Ειρήνη Νικολοπούλου:Πώς και πότε ξεκίνησαν τα  ΣΟΜΦ;

Μαριαφλώρα Λεχέκ: Τα ΣΟΜΦ ξεκίνησαν στην Αθήνα πριν από 4 χρόνια σαν ένα μικρό πείραμα! Ο πρώτος οδηγός που τυπώθηκε ήταν ένα trompe l'oeil tattoo κολάν, που έδινε την ψευδαίσθηση τατουάζ σε γυμνό σώμα. Η φοβερή επιτυχία που είχαν τότε σε ένα Meet Market (έγιναν sold out σε μερικές ώρες) έδωσε το έναυσμα για την δημιουργία μερικών ακόμα οδηγών, με ανάλογο ύφος και μέσα στα επόμενα δύο χρόνια τα ΣΟΜΦ εξελίχθηκαν σε brand.

Ε.Ν:Σε τι στιλ γυναίκας απευθύνεται η εταιρία σας;

Μ.Λ: Σε ανεξάρτητες και δυναμικές γυναίκες όλων των ηλικιών, που αισθάνονται νέες και αγαπούν την ζωή, κοινώς τις "somfettes". 

Ε.Ν: Υπάρχουν celebrities που προτιμούν τα ΣΟΜΦ για τις εμφανίσεις τους; 
 

Μ.Λ: Υπάρχουν αρκετοί επώνυμοι και επώνυμες στην παρέα των somfettes, όπως ο Σάκης Ρουβάς που προτίμησε ένα custom σχέδιο των ΣΟΜΦ για το φινάλε του Ace of Hearts tour, η Ευγενία Νιάρχου που ερωτεύτηκε ένα tribal tattoo κολλάν, η Έλλη Στάη που επέλεξε μία δερμάτινη laser cut κεντημένη φούστα, η Πηνελόπη Αναστασοπούλου, που ότι φοράει απο τα ΣΟΜΦ μοιάζει φτιαγμένο για αυτήν, η Μαίρη Ρετσίνα που προτίμησε τα ΣΟΜΦ για όλες τις εμφανίσεις της προηγούμενης σεζόν, οι εκρηκτικοί Rattler Proxy, για τους οποίους έχουν σχεδιαστεί varsity jackets για τις live εμφανίσεις τους, η Βίκυ Καγιά κ.α.

Ε.Ν: Οι συλλογές σας, είναι pret-a-porter ή sur mesure;

Μ.Λ: Οι συλλογές που διατίθενται για χονδρική πώληση μέσω του Affekt Showroom (www.affektshowroom.com) είναι pret-a-porter και υπάρχει και η δυνατότητα sur measure με μια επίσκεψη στο ατελιέ μας. 

Ε.Ν: Ποιο είναι το best seller κομμάτι σας;

Μ.Λ: Τα tattoo κολλάν και οι μίντι lasercut φούστες με παραστάσεις συμβόλων και φυλαχτών. 

Who is Who

Το Ελληνικό brand ΣΟΜΦ δημιουργήθηκε με γνώμονα την αγάπη για την Αθήνα και την αισθητική του streetstyle της.

H σχεδιάστρια τους, Μαριαφλώρα Lehec είναι απόφοιτος του Central St. Martin’s και έχει εργαστεί δίπλα σε μερικούς απο τους ποιο καταξιωμένους βρετανούς σχεδιαστές, όπως ο Christopher Kane μεταξύ άλλων.

Τα ΣΟΜΦ είναι γνωστά για τα επαναλαμβανόμενα σύμβολα και μοτίβα στα σχεδια τους. Σήμα κατατεθέν των fans τους, των Somfettes, τα trompe l'oeil κολάν και tops που μιμούνται μεταφυσικά, μυστηριώδη τατουάζ, οι laser cut φούστες και φορέματα που αναπαράγουν αρχαία σύμβολα και κοριτσίστικες αναμνήσεις και τα ειρωνικά digital prints γεμάτα από ποπ αναφορές και Ελληνικά λαογραφικά στοιχεία. 

Είναι ρούχα που βρίσκουν τη θέση τους σε κάθε γκαρνταρόμπα, μπαίνουν μέσα από άλλα ρούχα ή παραμένουν πρωταγωνιστικά απο μόνα τους, κρατώντας μια ξεχωριστή σχέση με το χρόνο και τη γυναίκα που τα φορά. 

Διανύοντας την όγδοη σεζόν τους τα ΣΟΜΦ έχουν ήδη στο ιστορικό τους συνεργασίες με μουσικούς και γνωστές μάρκες, καθώς και shows όπως το Fashion Flash by Ozon Magazine και την 15η και 16η οργάνωση του Athens Xclusive Designers Week και έχουν παρουσιαστεί στα περισσότερα μεγάλα ελληνικά αλλά και διεθνή περιοδικά, ΜΜΕ και sites. 

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της εταρίας ΣΟΜΦ - somf.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ