Τοpwoman η Leda Braga - η πιο ισχυρή γυναίκα στον κόσμο των hedge funds - διαχειρίζεται 8,5 δισ. δολάρια!

Η πιο ισχυρή hedge fund μάνατζερ στον κόσμο ονομάζεται Leda Braga είναι Βραζιλιάνα που σπούδασε στο Λονδίνο, έκανε μεταπτυχιακά στο Imperial College οπου γνώρισε και τον ανδρα της ζωής της. 

Πριν ένα μήνα, η Leda Braga, αναλύτρια της BlueCrest Capital Management όπου διαχειριζόταν περίπου 8,5 δισ. δολάρια ξεκίνησε το δικό της fund, το Systematica Investments, στη Γενεύη, και διαχειρίζεται περίπου το ίδιο ποσό για λογαριασμό της.

Σύμφωνα με το CNBC, η Systematica κατάφερε να βρεθεί στο top 100 των funds με βάση τα χαρτοφυλάκιά τους, καθιστώντας την 48χρονη Braga μια από τις ισχυρότερες γυναίκες στον κόσμο του hedge fund.

Η Βραζιλιάνα Braga απέκτησε το διδακτορικό της στη μηχανική στο  Imperial College London, κι εργάστηκε στην JPMorgan Chase πριν μεταφερθεί στην BlueCrest και ξεκινήσει ένα από τα μεγαλύτερα projects της εταιρείας το  BlueTrend, το οποίο απέφερε στην εταιρεία 7,9 δισ. δολάρια.

Η επιτυχία του BlueTrend, μιας πλατφόρμας που πραγματοποιεί συναλλαγές στα futures των μετοχών, ομολόγων, συναλλάγματος και εμπορευμάτων αναζητώντας trends για την στρατηγική αγοράς-πωλησης, οδήγησε την BlueCrest στην απόφαση να δώσει στην Braga πλήρη ελευθερία και να κάνει το BlueTrend ξεχωριστή εταιρεία.


Όπως λέγεται για την πολύ μυστικοπαθή Leda η καταπληκτική επίδοση της στα μαθηματικά είναι το κλειδί της επιτυχίας της ενώ είναι γνωστό ότι ο σύζυγος της ήταν εκείνος που της εβαλε την ιδέα για να μπεί στο χώρο των funds. 

Τις ελάχιστες ελεύθερες ώρες της, η εργασιομανής Leda ασχολείται με την βελτίωση των γνώσεων της στις νέες τεχνολογίες.

 
Δεν δίνει σχεδόν ποτέ συνεντεύξεις και μισεί την δημοσιότητα. Οι ελάχιστες φωτογραφίες της που κυκλοφορούν αυτής της πανίσχυρης international Topwoman δείχνουν μια ελκυστική γυναίκα, καλογυμνασμένη και μάλλον σέξυ! Τι λέτε; 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ