Hub Science: «Όταν το design και η μυθοπλασία συναντούν την έρευνα» - Ποια είναι η σχέση της μαγείας, της μυθοπλασίας του παιχνιδιού και της ανακάλυψης;

Το «Τhe Hub Events» και ο Νικόλας Πρωτονοτάριος συνεχίζουν για τέταρτη χρονιά τη σειρά επιστημονικών διαλέξεων με τίτλο «Hub Science», με σκοπό να παρουσιάσουν με συναρπαστικό και εύληπτο τρόπο τις φυσικές και κοινωνικές επιστήμες και να μυήσουν το ακροατήριο στο μαγικό αλλά ενδεχομένως παρεξηγημένο τους κόσμο.

Την Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015, στις 20:00 σας προσκαλούμε στην τέταρτη φετινή συνάντηση του Hub Science, στο πλαίσιο του οποίου θα πραγματοποιηθεί η διάλεξη της καθηγήτριας design και εικαστικού Αλεξάνδρας Αντωνοπούλου με τίτλο «Όταν το design και η μυθοπλασία συναντούν την έρευνα».

Με τη χρηματοδότηση από το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια βίου Μάθησης - Εθνική Υπηρεσία και την Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, στο πλαίσιο του συγχρηματοδοτούμενου προγράμματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «Νέα Γενιά σε Δράση».

Όταν το design και η μυθοπλασία συναντούν την έρευνα

Χωράει ο μύθος και η φαντασία στην επιστήμη;
Ποια είναι η σχέση της μαγείας, της μυθοπλασίας του παιχνιδιού και της ανακάλυψης;
Πώς η ελαστικότητα της μυθοπλασίας και η πληθώρα των νοημάτων της μας βοηθούν να μεταπηδήσουμε από τις δεδομένες δομές γνώσης σε νέα γνώση;
Μπορεί η επιστημονική φαντασία να οδηγήσει στην επιστημονική πραγματικότητα;

Η εικαστικός και καθηγήτρια design Αλεξάνδρα Αντωνοπούλου ερευνά τη μυθοπλασία ως ερευνητική μέθοδο. Στη διάλεξή της θα παρουσιάσει μέρος από το έργο της και θα αναφερθεί στις συνεργασίες της σε ερευνητικά προγράμματα όπου η μυθοπλασία και το παιχνίδι χρησιμοποιούνται ως μέθοδοι για καινοτομία και επιστημονικές ανακαλύψεις. 

Ελάτε να δείτε πώς ο μύθος υπεισέρχεται στην επιστήμη και να νιώσετε πώς αυτό που σήμερα φαντάζει παραμύθι μπορεί να μεταμορφωθεί στην πραγματικότητα του αύριο!
 

Η Αλεξάνδρα Αντωνοπούλου είναι επίκουρη καθηγήτρια design στο πανεπιστήμιο του Greenwich, λέκτορας στο κολλέγιο Goldsmiths του πανεπιστημίου του Λονδίνου και διευθύντρια προμεταπτυχιακού προγράμματος στο University of The Arts στο Λονδίνο. Η διεπιστημονική έρευνά της επικεντρώνεται στη σχέση της εκπαίδευσης και της εκμάθησης με το design και την καινοτομία. Το έργο της έχει παρουσιαστεί σε μουσεία και γκαλερί όπως London Victoria & Albert Museum, London Design Museum, Whitechapel Gallery, E4 Channel και Honf Fab Lab Indonesia. Έχει συνεργαστεί με μουσεία, σχολεία, ερευνητικά κέντρα (Goldsmiths, Newcastle University, Arshake-Reinventing Technology κ.ά.) και πανεπιστήμια στην Ευρώπη, την Ασία και την Αυστραλία. Στο παρελθόν εργάστηκε ως designer και δραστηριοποιήθηκε στη γραφιστική, το σχεδιασμό μόδας, το διαδραστικό σχεδιασμό και την εικονογράφηση και τη συγγραφή παιδικών βιβλίων.

Είσοδος ελεύθερη

Πού
The Hub Events (Αλκμήνης 5, Κ. Πετράλωνα, μετρό Κεραμεικός)

Πότε
Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015, ώρα 20:00

Μέγας Χορηγός Επικοινωνίας

Χορηγοί Επικοινωνίας
art&life, culturenow.gr, debop.gr, diorismos.gr, eirinika.gr, επιχειρώ, forfree, Galaxy 92 FM, openscience, protagon.gr, Science_Illustrated, QualityNet

Πληροφορίες
τηλ.: 210-3411009, 210-6395458 (Κα Ελένη Γραμματικοπούλου)
email: info@thehubevents.gr, eleni.gramma@gmail.com 
web: www.thehubevents.gr
facebook: https://www.facebook.com/events/867727896592386/ 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ