Made in Greece: 19 νέοι και νέες που καινοτόμησαν μέσα στο 2014 - Εφευρέτες ή επιχειρηματίες ξεχώρισαν ακόμα και στο εξωτερικό

Τα κακά νέα είναι ότι η νέα γενιά είναι αυτή που χτυπήθηκε περισσότερο από την ανακατωσούρα της περιβόητης οικονομικής κρίσης. 

Τα καλά νέα είναι ότι αυτή ακριβώς η νέα γενιά κατάλαβε από πολύ νωρίς ότι τα δεδομένα άλλαξαν ανεπιστρεπτί, και κόντρα σε όλες τις αντιξοότητες δείχνει τα τελευταία χρόνια πιο τολμηρή από ποτέ. 

Δοκιμάζουν, εφευρίσκουν, επιχειρούν, ανασκευάζουν, κατασκευάζουν, φτιάχνουν κάτι ολόδικό τους – μεγάλο ή μικρό- και τελικά πετυχαίνουν ακόμα και σε διεθνές επίπεδο.

Ξαναθυμόμαστε τους πιο τολμηρούς νέους που μας ενέπνευσαν το 2014. 

Αριστοτέλης, Πλάτωνας και Θουκυδίδης σε android μορφή Ο Αντώνης Πανώρης μεταφέρει έργα αρχαίων, κλασικών και νέων συγγραφέων στις συσκευές μας. 

φωτ.: Αγγελική Μαυρομάτη/LIFO

Ο Αντώνης Πανώρης μεταφέρει έργα αρχαίων, κλασικών και νέων συγγραφέων στις συσκευές μας.

Ο Αντώνης Πανώρης, έχει καταφέρει να παντρέψει τα κλασικά έργα με την τεχνολογία και τα αποτελέσματα μπορείς να τα κάνεις δωρεάν download στην οθόνη σου. Σε λιγότερο από ενάμιση χρόνο οι Android εφαρμογές που έχει επιμεληθεί ξεπερνούν τις 260 με πάνω από 270.000 εγκαταστάσεις σε όλον τον κόσμο. Τα πρώτα «βιβλία» που μετέτρεψε σε μορφή Android ήταν τα άπαντα του Αριστοτέλη και του Πλάτωνα, με εκατοντάδες έργα τους ενσωματωμένα σε κάθε εφαρμογή αντίστοιχα. 

φωτ.: Αγγελική Μαυρομάτη/LIFO

Ο Βασίλης Ντούρος και τα χειροποίητα σαπούνια του στις αγορές του κόσμου

Η ευρηματική "Snob Duck" από την Τρίπολη και η επιτυχία μιας προσπάθειας που ξεπέρασε τα ελληνικά σύνορα.

Φωτό: Γιάννης Αλιφερόπουλος/ LIFO

Tα σαπούνια "Snob Duck" είναι όλα χειροποίητα και κατασκευάζονται στο εργαστήριό του Βασίλη στην Τρίπολη.

Κάθε μήνα η παραγωγή δεν ξεπερνά τα 1500 κομμάτια. Η κατασκευή τους γίνεται με τη ψυχρή μέθοδο, κόβονται με το χέρι, φέρουν τη σφραγίδα με την πάπια - έμβλημα και πακετάρονται στις επίσης χειροποίητες συσκευασίες για να αποσταλούν προς πώληση σε Ελλάδα, Ευρώπη και Αμερική.

Φωτό: Γιάννης Αλιφερόπουλος/ LIFO

Η κατασκευή τους γίνεται με τη ψυχρή μέθοδο, κόβονται με το χέρι, φέρουν τη σφραγίδα με την πάπια - έμβλημα και πακετάρονται στις επίσης χειροποίητες συσκευασίες για να αποσταλούν προς πώληση σε Ελλάδα, Ευρώπη και Αμερική.

Η πρώτη εφαρμογή που φέρνει όλες τις ελληνικές Σχολές στα χέρια σου

Γνωρίσαμε τους δημιουργούς της Studdle

Image

"Στο εξωτερικό απ' όσο γνωρίζουμε, δεν υπάρχει αντίστοιχη "όλα σε ένα" εφαρμογή. Θέλουμε η εφαρμογή να αγαπηθεί από το κοινό, και να βελτιώνεται συνεχώς, μέσα από την κριτική και τα σχόλια των χρηστών μας.

Στην ουσία προσπαθήσαμε να συμπυκνώσουμε όλες τις ανάγκες ενός φοιτητή σε μία εφαρμογή. Το αν τα καταφέραμε ή όχι, ελπίζουμε να μας το πουν οι ίδιοι οι φοιτητές!"

Δείτε όλο το άρθρο στη www.lifo.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ