Ελαιόλαδο από την κρητική γη

Αλεξάνδρα ΚοζύρηΚατέθεσε το επιχειρηματικό της σχέδιο για τη συγκομιδή, την παραγωγή και την τυποποίηση κρητικού ελαιολάδου έχοντας ένα βασικό «ατού»: η οικογένειά της έχει στρέμματα με ελιές στο νησί. 

Αλεξάνδρα Κοζύρη


Κατέθεσε το επιχειρηματικό της σχέδιο για τη συγκομιδή, την παραγωγή και την τυποποίηση κρητικού ελαιολάδου έχοντας ένα βασικό «ατού»: η οικογένειά της έχει στρέμματα με ελιές στο νησί.

Η Αλεξάνδρα Κοζύρη, τελειόφοιτη του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών, αποφάσισε να στηριχτεί σε ένα προϊόν άκρως ελληνικό. «Κάθε χρόνο δίναμε την οικογενειακή παραγωγή στον συνεταιρισμό. Σκέφτηκα, όμως, πως από τη στιγμή που η Ελλάδα είναι η τρίτη χώρα παγκοσμίως σε παραγωγή και πρώτη σε ποιότητα, γιατί να μην το αξιοποιήσω; Θα είναι μια επιχείρηση που θα εκμεταλλεύεται τα υπάρχοντα οικογενειακά κτήματα αλλά και στρέμματα άλλων παραγωγών. Αρχικός στόχος οι 100 τόνοι», λέει.
Πήγε σε εκθέσεις, μίλησε με ανθρώπους που έχουν τα απαραίτητα μηχανήματα, έκανε έρευνα για τις ξένες χώρες στις οποίες έχει ζήτηση το ελαιόλαδο και έψαξε ακόμη και για προγράμματα ΕΣΠΑ, στα οποία θα μπορούσε να ενταχθεί η επιχείρησή της Ελαίας Καρπός. Η εκτίμηση για το κόστος; «Περίπου 800.000 ευρώ. Από τη στιγμή που υπάρχει η βάση, όμως, θα βάλω μπροστά την επιχείρηση με το που θα τελειώσω τις σπουδές μου».


Πηγή: www.tanea.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ