Story of the day: Η 5χρονη Άιρις είναι αυτιστική αλλά μεγαλουργεί στη ζωγραφική με συμπρωταγωνίστρια τη γατούλα της (φωτό)

Πριν από λίγο καιρό το boredpanda ανακάλυψε την μικρούλα Άιρις Γκρέυς, μια πεντάχρονη κοπέλα στην Αγγλία που πάσχει από αυτισμό. 

Η Άιρις παρά τις δυσκολίες της ασθένειάς της, ανακαλύπτει κιόλας τα δώρα που μπορεί να της χαρίσει ο αυτισμός ( παρατηρητικότητα, εμμονή στη λεπτομέρεια, τελειομανία, προγραμματισμός) που την οδήγησαν στο να μεγαλουργήσει μέσω της ζωγραφικής της.  

Η μικρή Άιρις ακόμα μαθαίνει να μιλάει, ενώ τα περισσότερα παιδιά έχουν ήδη αρχίσει να μιλούν τουλάχιστον μερικές λέξεις μέχρι τα δύο τους χρόνια. Μαζί με λογοθεραπεία, οι γονείς της την εισήγαγαν σταδιακά στη ζωγραφική, όπου και ανακάλυψαν το εκπληκτικό ταλέντο της.

"Ενθαρρύναμε  την Άιρις να ζωγραφίσει για να τη βοηθήσει αυτό παράλληλα με τη λογοθεραπεία " η μητέρα της, Arabella Carter-Johnson, εξηγεί στην ιστοσελίδα της. «Τότε συνειδητοποίησα ότι είναι πραγματικά πολύ ταλαντούχα και έχει μια απίστευτη διάρκεια συγκέντρωσης περίπου 2 ώρες κάθε φορά που ζωγραφίζει. Ο αυτισμός της έχει δημιουργήσει ένα στυλ ζωγραφικής που δεν έχω δει ποτέ σε ένα παιδί της ηλικίας της, έχει μια εξαιρετική κατανόηση των χρωμάτων και του πώς αλληλεπιδρούν μεταξύ τους. "

Η μικρούλα έχει ήδη πολλούς φανς και αρκετούς αγοραστές των πινάκων της. Και… όπως κάθε σωστός καλλιτέχνης έχει τη μούσα του,  έτσι και η Άιρις έχει κι αυτή έναν «ιδιαίτερο σύνεργο» στα καλλιτεχνήματά της. Δεν είναι άλλος, από τον καλύτερο φίλο του ανθρώπου, ένα μικρό τετράποδο, που της κρατάει συντροφιά και την εμπνέει να συνεχίσει την καλή της δουλειά! Η Θούλα , είναι μια εξαιρετικά έξυπνη και συμπονετική γατούλα που απλά έδεσε με την Άιρις. Πρόκειται για τη ράτσα  Maine Coon , που είναι γνωστή ως «ο έξυπνος και ευγενικός γίγαντας του γατόκοσμου». 

Αν και η Θούλα  είναι ακόμα μικρή (μόλις ενός έτους), δεν θα απογοητεύσει τα αφεντικά της. Με τον ήρεμο και συμπονετικό χαρακτήρα της είναι ιδιαίτερα σημαντική για την Άιρις , ένα νεαρό κορίτσι που μεγαλώνει με αυτισμό. «Η Θούλα έχει μειώσει τα καθημερινά άγχη της Άιρις  και την κρατά σε ηρεμία», λέει η μητέρα της στο Bored Panda, «αλλά εξίσου έχει ως αποτέλεσμα την ενθάρρυνση της να είναι πιο κοινωνική . Μιλάει  περισσότερο με τη Θούλα, λέγοντας φράσεις όπως ‘κάθισε γάτα‘».

Η μητέρα της Άιρις , είχε σχεδόν παραιτηθεί από την αναζήτησή της για ένα θεραπευτικό ζώο που θα κρατά συντροφιά στην κόρη της. Όταν η Άιρις έτυχε να συνδεθεί με μια γάτα Σιβηρίας που η οικογένειά της φρόντιζε για κάποιον κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων όμως ,  η μητέρα συνειδητοποίησε ότι « απλά δεν είχε βρει το σωστό ζώο ακόμα».

\

Έτσι η Θούλα κατέληξε να είναι το ζωάκι της Άιρις , κάτι που ήταν απλά μοιραίο. Πριν από αυτή, η Άιρις προσπάθησε να δεθεί με σκύλο, ή ακόμα και άλογο, αλλά το δέσιμο δεν ήταν τόσο μεγάλο όπως με τη Θούλα. Πλέον κάνει τα πάντα μαζί με τη γατούλα και η Θούλα  αποδείχθηκε τρομερά θεραπευτική για την μικρή. «Η Θούλα δεν είναι ένα εκπαιδευμένο ζώο θεραπείας, αλλά όταν ψάχνεις σχετικά με τον αυτισμό από καιρό σε καιρό, βρίσκεις τόσες ιστορίες για τα θαυμάσια αποτελέσματα που μπορεί να φέρουν τα ζωάκια στα παιδιά».

Άλλη μια ιστορία λοιπόν, για το πόσο σημαντικά μπορούν να είναι τα ζωάκια στη ζωή μας, ειδικά για τα παιδιά, και, ακόμα περισσότερο για αυτά που αντιμετωπίζουν κάποια προβλήματα. Ή Άιρις μας έδειξε πόσο διαφορετικό μπορεί να είναι ένα πρόβλημα όταν το αντιμετωπίζεις πιο ανοιχτόμυαλα και… με παρέα ένα τετράποδο. Κι όχι ένα απλά τετράποδο, αλλά μια πανέξυπνη και πανέμορφη γατούλα, ζωάκι συχνά παρεξηγημένο από πολλούς για την ανεξαρτησία του. Η Θούλα  όμως δεν μπορεί μακριά από την Άιρις και ούτε φυσικά η Άιρις μπορεί! Δείτε στο slideshow τα θαυμάσια πράγματα που κάνουν μαζί και τους υπέροχους πίνακες της μικρούλας:

Αν λοιπόν δεν έχτε ζωάκι, τρέξτε να πάρετε! Ποτέ δεν ξέρετε ποιο θα είναι το κατάλληλο για σας…

 

 

Πηγή-φωτό: boredpanda.com


 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ