Κορίτσια υπερβολές: Για σεξιστικά σχόλια κατηγορείται ο Ομπάμα επειδή χαρακτήρισε την Καμάλα Χάρις ως την ωραιότερη εισαγγελέας την Αμερικής

Συγγνώμη ζήτησε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα από την γενική Εισαγγελέα της Καλιφόρνιας Καμάλα Χάρις για το θετικό σχόλιο που εξέφρασε σχετικά με την εμφάνισή της.

Συγγνώμη ζήτησε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα από την γενική Εισαγγελέα της Καλιφόρνιας Καμάλα Χάρις για το θετικό σχόλιο που εξέφρασε σχετικά με την εμφάνισή της, όπως αναφέρουν τα ΝΕΑ.



Ο Ομπάμα χαρακτήρισε την περασμένη Τρίτη, τη Χάρις ως «την ωραιότερη εισαγγελέα της χώρας» και δέχτηκε επικρίσεις για «σεξιστική συμπεριφορά» απέναντι στις εργαζόμενες γυναίκες.

Εκπρόσωπος της Χάρις δεν αποσαφήνισε, πάντως το Σάββατο, εάν η Εισαγγελέας αποδέχτηκε την προεδρική συγγνώμη.

Μιλώντας μετά τη φιλοφρόνηση ο αμερικανός Πρόεδρος δήλωσε την Πέμπτη ότι η Καμάλα Χάρις «είναι ευφυής και αφοσιωμένη, σκληρή και ιδανική ως εκπρόσωπος του νόμου εξασφαλίζοντας ότι ο κάθε πολίτης θα έχει δίκαιη αντιμετώπιση και μεταχείριση».

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζέι Κάρνι δήλωσε σχετικά με τη φιλοφρόνηση του Ομπάμα στην εμφάνιση της Χάρις ότι «δεν ήθελε ο Πρόεδρος με κανέναν τρόπο να μειώσει τα επιτεύγματα της γενικής Εισαγγελέως και τις ικανότητές της και ο ίδιος αναγνωρίζει τις προκλήσεις που εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν και σήμερα οι γυναίκες στο χώρο δουλειάς και το γεγονός ότι δεν θα πρέπει να κρίνονται με βάση την εμφάνισή τους».  

Πολλοί δημοσιογράφοι, όμως στις ΗΠΑ και μπλόγκερς σχολίασαν ότι αν και ο Ομπάμα είναι προσωπικός φίλος της Καμάλα Χάρις και υποστηρικτής των δικαιωμάτων των γυναικών, η φιλοφρόνηση «good-looking» (εμφανίσιμη) ήταν ανάρμοστη και άτοπη.   
 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ