Topwoman η Τζέσικα Τσαστέιν που ανακηρύχθηκε η σημαντικότερη ηθοποιός του 2014 - Η κοκκινομάλλα του Interstellar θα βραβευτεί στις 15 Γενάρη!

Ελάχιστοι στη βιομηχανία του θεάματος θα περίμεναν ότι η Αμερικανίδα Τζέσικα Τσαστέιν, που εμφανιζόταν στις σειρές «Βερόνικα Μαρς» και «Νόμος και τάξη» την περίοδο 2005-2006, θα έφτανε το 2014 να επιλέγεται ως «η πιο σημαντική ηθοποιός», σύμφωνα με την Ενωση Κριτικών Κινηματογράφου. 

Αιτία; Οι τέσσερις ερμηνείες της μέσα στη χρονιά σε ισάριθμες ταινίες. Οι έλληνες θεατές πήραν προσφάτως μια ιδέα από τη συμμετοχή της στο «Interstellar» του Κρίστοφερ Νόλαν, αλλά στο Φεστιβάλ του Τορόντο πρόλαβαν τον περασμένο Σεπτέμβριο την ερμηνεία της στο «Miss Julie» (φωτογραφία) της Λιβ Ούλμαν, διασκευή του έργου του Στρίντμπεργκ «Δεσποινίς Τζούλια», με παρτενέρ τον Κόλιν Φάρελ.

Στις Νύχτες Πρεμιέρας, από την άλλη, η «Εξαφάνιση της Ελινορ Ρίγκμπι» του Νεντ Μπένσον προβλήθηκε σε κατάμεστη αίθουσα. Συμπρωταγωνιστής της στο - κατά πολλούς - ερωτικό δράμα της χρονιάς ήταν ο Τζέιμς ΜακΑβόι. Τέταρτη, αλλά εξίσου σημαντική, η ταινία «A most violent year» του Τζέι Τσι Τσάντορ, που επελέγη ως καλύτερη της χρονιάς από το National Board of Review και πήρε τα ηνία της προοσκαρικής κούρσας (την ίδια στιγμή η εταιρεία Γουαϊνστάιν πουσάρει την Τσαστέιν όσο τίποτε άλλο για μια οσκαρική υποψηφιότητα για την «Εξαφάνιση»). Η απονομή θα πραγματοποιηθεί στις 15 Ιανουαρίου 2015. Εκτός της Τσαστέιν, τιμητικό βραβείο για τη συνολική του προσφορά θα αποδεχθεί ο Κέβιν Κόστνερ, ενώ στον σκηνοθέτη Ρον Χάουαρντ θα απονεμηθεί το βραβείο Louis XII για «το απαράμιλλο επίπεδό του στην κινηματογραφική τέχνη».

Πηγή: ΤΑΝΕΑ

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ