Top Woman η Λίμπι Λέιν - H πρώτη γυναίκα επίσκοπος που χειροτόνησε η Αγγλικανική Εκκλησία!

Η Εκκλησία της Αγγλίας χειροτόνησε την πρώτη γυναίκα επίσκοπο, σπάζοντας έτσι μία παράδοση που ίσχυε επί αιώνες.

Η 48χρονη αιδεσιμοτάτη Λίμπι Λέιν χειροτονήθηκε νέα επίσκοπος του Στόκπορτ της βόρειας Αγγλίας. Η ίδια δήλωσε πως είναι χαρούμενη αλλά και ενθουσιασμένη: «Αυτό δεν το περίμενα, είμαι πολύ ενθουσιασμένη. Αυτή την ιστορική μέρα η Αγγλικανική Εκκλησία ανακοίνωσε την πρώτη γυναίκα επίσκοπο. Είμαι πολύ αγχωμένη για το πώς θα με δούνε όλοι οι επίσκοποι που πέρασαν τα προηγούμενα χρόνια και για δεκαετίες περίμεναν αυτή την στιγμή. Αλλά πιο ευγνώμων είμαι στο Θεό».

Τον περασμένο Ιούλιο, η Γενική Σύνοδος της Εκκλησίας της Αγγλίας που συγκλήθηκε στο Γιορκ, στη βόρεια Αγγλία, τάχθηκε υπέρ μιας μεταρρύθμισης που δίχαζε εδώ και δεκαετίες την Αγγλικανική Εκκλησία. Έπειτα, το βρετανικό κοινοβούλιο ψήφισε υπέρ της μεταρρύθμισης. Την πρόταση αυτή προωθούσε ο αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι Τζάστιν Ουέλμπι, ο πνευματικός ηγέτης των 80 εκατομμυρίων Αγγλικανών σε όλο τον κόσμο.

Αξιοσημείωτο είναι το οτι η Αγγλικανική Εκκλησία, από το 1994 επέτρεπε τη χειροτονία γυναικών ιερέων, όχι όμως και επισκόπων. Ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε: «Συγχαρητήρια στην αιδεσιμότατη Λίμπι Λέιν που έγινε η πρώτη γυναίκα επίσκοπος. Μία ιστορική μέρα είναι η σημερινή».

Photos: Reuters

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ