Πώς θα πείσουμε τα παιδιά ότι ο Άγιος Βασίλης υπάρχει; Χρήσιμες συμβουλές για γονείς!

Ο Άγιος Βασίλης, ο καλοκάγαθος ασπρομάλλης γέροντας με την χαρακτηριστική κόκκινη φορεσιά είναι μια εικόνα ταυτόσημη με τα Χριστούγεννα που προσωποποιεί την παιδική αθωότητα και την απεριόριστη αγάπη για όλα τα παιδιά του κόσμου.

Η γλυκιά προσμονή για την έλευση του Αγίου μαζί με τα απαραίτητα δωράκια που του έχουν ζητήσει, μονοπωλεί τις παιδικές συζητήσεις και πυροδοτεί τη φαντασία των παιδιών για το πώς, πότε και εάν θα τους φέρει όλα όσα του έχουν γράψει στο σχετικό τους γράμμα προς αυτόν.

Στην ερώτηση «Να πούμε στα παιδιά ότι δεν υπάρχει Άγιος Βασίλης;» οι απόψεις διίστανται. Από τη μια επικρατεί η άποψη ότι με το να πούμε στα παιδιά ότι δεν υπάρχει Άγιος Βασίλης είναι σαν τους στερούμε την αθωότητα και να τους κλέβουμε την παιδική τους ηλικία. Υπάρχει, βέβαια, και η αντίθετη άποψη ότι εφόσον δεν πρέπει να λέμε ψέματα στα παιδιά μας δεν θα πρέπει να πούμε ψέματα και στο θέμα αυτό. Επομένως το αν θα αποκαλύψουμε την αλήθεια στα παιδιά μας εξαρτάται κατά κύριο λόγο από την προσωπικότητά μας. Υπάρχουν όμως τρόποι για να καλλιεργήσετε και να διατηρήσετε ζωντανό το μυθο γύρω από την ύπαρξη του Αγίου όσο περισσότερο μπορείτε.

1. Ζητήστε από το παιδί σας την παραμονή των Χριστουγέννων, να παρασκευάσει μαζί σας ένα γλυκό για τον Αγ. Βασίλη. Αφήστε το να διαλέξει το ίδιο τι θα κεράσετε τον Άγιο Βασίλη και ζητήστε του να το σερβίρει μαζί με κάποιο ποτό στο τραπεζάκι του σαλονιού. Το βράδυ μπορείτε εσείς, οι γονείς, χωρίς να γίνετε αντιληπτοί καλό θα ήταν να αφήσετε αρκετά ψίχουλα στο πιατάκι που ήταν το γλυκό.

2. Αγοράστε καμπανάκια και χωρίς να γίνετε αντιληπτοί, μία ώρα αφού αποκοιμηθεί, κάντε θόρυβο με αυτά έξω από το δωμάτιό του, ώστε να του δημιουργηθεί η εντύπωση ότι ο ήχος που ακούει έρχεται από το έλκηθρο του Αγ. Βασίλη.

Διαβάστε τη συνέχεια στο infokids.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ