Alexandros Christopoulos, Yid!!Sid!! και Alex Dimou - Αυτοί είναι οι Έλληνες DJ που κρατάνε την Αθήνα ξάγρυπνη!

Είναι αλήθεια ότι η Αθήνα «γενικά δεν χορεύει»;

Ακόμα κι αν οι ποζάτοι Ή οι ντροπαλοί σε αυτή την πόλη είναι πολλοί, έρχονται οι εκατοντάδες Αθηναίοι DJs που υπάρχουν για να σώσουν την dance culture της πόλης, να επιβεβαιώσουν ότι υπάρχει μπιτ ακόμα εδώ και να μοιραστούν μαζί μας κάποια έξτρα tips.

Από τα πρώτα ιστορικά Jungle mobile parties του Χρήστου Καλοπίτα στις αρχές των 80s, που συνυπήρχαν παράλληλα με την έλευση του σούπερ-κλαμπ Αυτοκίνηση του Μάκη Σαλιάρη, μέχρι τη σημερινή σκηνή που αρχίζουν να επανέρχονται τα μεγάλα κλαμπ (μετά από μία περίοδο κάμψης), οι djs έγιναν οι άρχοντες της νύχτας. Δημιούργησαν μύθους, έπαιξαν το ρόλο τους στη διαμόρφωση της εμπορικής πιάτσας, ανέβασαν κασέ και έδωσαν ρυθμό στην Αθήνα. Tους αναζητήσαμε σε στοές, μπαράκια, ιστορικό κέντρο, κοσμικά πάρτι, μεγάλα mall και «μυστικές» τρύπες και σκιαγραφήσαμε το προφίλ αυτών που κάνουν την Αθήνα να χορεύει.

Deejays
Είναι αυτοί πίσω από ένα laptop, cdj ή πικάπ. Έχουν nicknames. Φοράνε ακουστικά. Συνήθως σκυμμένοι. Δεν τους αρέσει να τους παραγγέλνετε ποτάκι. Ούτε να τους ζητάτε Placebo. Είναι εκεί για ένα συγκεκριμένο λόγο. Να σας πουν μια ιστορία. Στόχος είναι να σας σηκώσουν στον αέρα ή να σας κρατήσουν σε groove. Nα σας λικνίσουν ή να σας χαλαρώσουν. Κουνήστε τουλάχιστον το πόδι σας. Μην τους κρατάτε μούτρα. Έχουν και τη μέση τους.

Η ερώτηση που σκοτώνει
Τι ήταν αυτό που μόλις έπαιξε; Η πιο συχνή ερώτηση που βομβάρδιζε μέχρι πρότινος τα αυτιά του dj. Τώρα, στη μετά-shazam εποχή, σπάνια υπάρχουν απορίες.

Τι δουλειά κάνουν οι djs;
Είναι ραδιοφωνικοί παραγωγοί, δημοσιογράφοι, φωτογράφοι, ηθοποιοί, celebrities, μοντέλα. Οπότε εδώ το όνομα μετράει περισσότερο. Ή είναι μουσικοί, παραγωγοί, μέλη συγκροτημάτων. Ή είναι djs και μόνο. Μπορούν να ζουν από αυτό. Ή και όχι.

iD Ιδρυτικό μέλος και resident dj του Κορμοράνου, παίζει εδώ και περισσότερα από 15 χρόνια σε πολλών ειδών μπαρ, club, πάρτι και φεστιβάλ εντός κι εκτός Αθήνας. Σταθερά. Τον τελευταίο χρόνο παίζει σε Cantina Social, six d.o.g.s., PIXI, Ρομάντσο.

Τι δεν θέλετε να σας ζητάνε στο booth Μία φορά πλησίασε το dj booth ένας κύριος που μέχρι εκείνη τη στιγμή τα περνούσε πολύ ωραία και έδωσε μία μπουνιά στο φίλο μου που παίζαμε τότε μαζί. 

Πρωινή δουλειά Είμαι ζωγράφος. 

Next party 11/12 @ Cantina Social.

iD Τα διονυσιακά Yid!!Sid!! αποτελούν εδώ και 6 χρόνια από τα πιο πετυχημένα clubnights της πόλης. Ιδρυτικό μέλος και resident dj ο Bαγγέλης Καμαράκης [Bad Spencer] με ιδανικό συνδυασμό από disco cuts, vintage house, electro classics και techno ιδρώτα. Έχει παίξει δίπλα σε ονόματα όπως Erol Alkan, Greg Wilson, Magician, Severino, Leo Zero, βάζοντας μαζί με τους Amateurboyz την Αθήνα στον dance χάρτη.

iD Κυκλοφορίες σε εταιρείες όπως Get Physical Music, Plastic City, Kindisch, εμφανίσεις σε μεγάλα clubs και festivals του εξωτερικού, όπως το Ministry of Sound.
Το 2013 ίδρυσε μαζί με τους Lee Burton και BODJ την εταιρεία «Audiorama».

Τι δεν θέλετε να σας ζητάνε στο booth Με ενοχλεί να μου ζητούν τι να παίξω, όπως και όλους τους djs φαντάζομαι. Θα ήθελα ο κόσμος να έχει λίγη υπομονή στο να ακούσει κάτι διαφορετικό. Το πολύ πολύ, αν δεν αρέσει σε κάποιον, να χάσει λίγες ώρες από τη διασκέδασή του. Δεν χάλασε και ο κόσμος.

Πρωινή δουλειά Η παραγωγή είναι η αποκλειστική δουλειά μου. Κατά καιρούς ωστόσο έκανα διάφορες δουλειές μέχρι να καταφέρω να ζω από αυτό.

iD Από το 1996 ραδιοφωνική παραγωγός και dj από τα μέσα των 90s, KLIK FM, Best 92,6, Mad TV, +Soda, Luv Club, μουσικά ταξίδια σε όλο τον κόσμο, συλλογές, παραγωγές, vocals και αιώνια αφοσίωση στην dance σκηνή. Κάθε Tρίτη ετοιμάζει το mix show Sleepless Drive sessions από το radiomustathens.com και κάθε Πεμπτη 2 ώρες in the mix στο joinradio.gr.

Τι δεν θέλετε να σας ζητάνε στο booth Το κομμάτι που άκουγαν από στικάκι στο αυτοκίνητο…

Πρωινή δουλειά Είναι μεγάλη και αποκλειστική αγάπη, όμως αποκλειστική δουλειά όχι. Η πρωινή μου απασχόληση είναι η εκφώνηση διαφημιστικών κειμένων και η πιο σημαντική μου εργασία το μεγάλωμα της κόρης μου.

Next party 12/12 Arlekink Nights meet Girls United @ The Αpartment.

iD Ξεκίνησε να παίζει μουσική σε μπαράκια στα 12 της χρόνια και επαγγελματικά σε clubs στα 16. Εμφανίσεις σε μερικά από τα πιο επιτυχημένα clubs της Ελλάδας (Cavo Paradiso, +Soda, Net, Berlin, Gaz κ.ά.), ενώ τα τελευταία 15 χρόνια είναι σταθερά resident dj στο Sodade2.  Έχει εκπομπή στον 88,6 UP κάθε Παρασκευή 12-2 το βράδυ.

Τι δεν θέλετε να σας ζητάνε στο booth -Θα βάλεις από Deep Dish το 11; -ΟK, ποιο δηλαδή; -Το 11 από Deep Dish! (Γιατί όλοι οι djs πρέπει να ξέρουν απέξω κι ανακατωτά τα track listings όλων των μιξαρισμένων dance συλλογών που κυκλοφορούν.)

Πρωινή δουλειά Δουλεύω Local A&R στην D-Version Music Publishing

Next party Κάθε Παρασκευή και Σάββατο @ Sodade2.

Όλη η συνέχεια εδώ - athensvoice.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ