Farmers Republic: Η επανάσταση στην αγορά τροφίμων: 3000 βιολογικά προϊόντα, ψάρια, μοσχομυριστά μπαχαρικά από αύριο σε 1200 τ.μ.! (slideshow)

Οι farmers markets, αγορές όπου οι παραγωγοί πωλούν απ' ευθείας χωρίς μεσάζοντες τα προϊόντα τους, είναι ένας θεσμός πολύ διαδεδομένος στο εξωτερικό, που κερδίζει συνεχώς έδαφος.

 

Το Farmers Republic είναι η πρώτη ιδιωτική στεγασμένη Αγορά Παραγωγών (farmers market) στη χώρα μας που διαθέτει παντοπωλείο και e-shop. Πρόκειται για έναν παράδεισο ποιοτικών προϊόντων για τους καταναλωτές, οι οποίοι μπορούν να επιλέξουν μέσα από περισσότερα από 1.000 συσκευασμένα βιολογικά και παραδοσιακά προϊόντα μικρών παραγωγών που φιλοξενούνται στο Παντοπωλείο, ενώ καλλιεργητές με φρέσκα λαχανικά και φρούτα εποχής ολοκληρώνουν την εικόνα αυτού του πρωτοποριακού εγχειρήματος. Μπορεί κανείς να αγοράσει και on line, ενώ υπάρχει και η επιλογή του "καλαθιού", με φρέσκα φρούτα και λαχανικά που έρχονται στην πόρτα σας. Τα προϊόντα που βρίσκουμε εκεί αρχίζουν από τα νωπά οπωροκηπευτικά και εκτείνονται σε τυροκομικά, αλλαντικά, μέλι, ξηρούς καρπούς, ζυμαρικά, ελαιόλαδα, είδη αρτοποιίας, σπιτικά γλυκίσματα αλλά και κρέας και ιχθυοπωλείο, ενώ, βέβαια, δεν λείπει η κάβα. Η έκταση της αγοράς φτάνει τα 1.200 τ.μ. και διαθέτει δωρεάν πάρκινγκ. Εκτός των άλλων, διαθέτει και κουζίνα με μενού που αλλάζει. 

Λειτουργεί Δευτέρα ως Παρασκευή τις ώρες 8:00-21:00 και Σάββατο 8:00-20:00. Οι παραγωγοί που νοικιάζουν τους πάγκους διαθέτουν οι ίδιοι τα προϊόντα τους κι έτσι δίνεται και η ευκαιρία γνωριμίας και συζήτησης μαζί τους. 

Πίσω από την πρωτοβουλία βρίσκεται ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κουτσολιούτσος, που ξεκίνησε τη σχέση του με τα αγροτικά προϊόντα πριν δυο χρόνια (με την επιτυχημένη κίνηση gineagrotis.gr) και συνεχίζει σήμερα με την αγορά χωρίς μεσάζοντες farmers republic. 

Το Farmers Republic (σε νέα διεύθυνση Eλ. Βενιζέλου 171 στη Νέα Ερυθραία) και οι άνθρωποί του θα βρίσκονται στο φεστιβάλ "Ελλάδα, Γιορτή-Γεύσεις - Χριστούγεννα 2014" (5,6 και 7 Δεκεμβρίου στην Helexpo), για να το γνωρίσετε καλύτερα και να πάρετε μια... καλή γεύση. 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ